söndag 18 september 2011

Grängesbergs Marknad!


Nu är marknaden över för den gången. Lördagen bjöd på strålande sol, och det var ju roligt för en gång skull. Dagen började tidigt med att min faster ringde mitt i min äppelpajbakning och skulle komma förbi här med min kusins fru Åsa och sönerna Allan och Sixten. Kl. 10.00 dök släkten från Järbo upp, Pär, Pia, Sara och Martin och hunden Proppen. Så helt plötsligt var huset fullt av människor....


Allan 2,5 år


Allan dricker kaffe med mjölk.


Allan med farmor

Det första lilla Sixten gjorde när han kom var att bajsa ner sig.... bara att byta blöja.
  
 En riktig glad going!



Lite senare tittade den "snart" ett-åriga Sam med mamma Jessica och mormor Carina in, de var på väg hem till Stockholm för att fira sams födelsedag. Så det blev ingen marknad för dom i år.





Mikaela hade varit hos en kompis i Fagersta så Patrik åkte in till stan och hämtade henne vid tåget och när dom kom hem så gick vi ner till marknaden. I år var det bara marknadsstånd efter kullerstensvägen nere vid gruvområdet och Tivolit höll till vid laven. Det fanns väl ungefär samma gamla vanliga utbudet att handla. För oss blev det bara strumpor som vi tjejer delade på och så marknadsgodis så klart.... det räckte bra!





Man träffar alltid på gamla bekanta så ett par stopp för att byta några ord blev det ju så klart innan vi fick gå hem och avnjuta en god marknadsmiddag med Patriks familj. Farmors kåldolmar och en underbart god kålpudding som Pär lagat till... MUMS!!! Marknaden får DISS men maten får HISS... :))



Kul att ta kort när alla ska titta bort....




Det blev en trevlig lördag och TÄNK.... jag överlevde den här marknadshelgen oxå ;))

Nu ska vi ha en mys söndgag... Emilia och Patrik har tagit en sväng till marknaden i regnet men sen ska vi ta och äta goda rester från igår och hyra en bra film och smaska på marknadsgodiset!!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar